maandag 3 oktober 2011

Ontbijt in Brocantestijl !

Halloooo,


Weten jullie nog dat een verrassing mij te wachten stond met mijn verjaardag? Mijn dochter nam me mee om 9u 's morgens, op de dag van mijn verjaardag, naar Lier. Ik dacht, zeker een dagje shoppen, alhoewel dat ze mij al voor de gek had gehouden en gevraagd of ik hoogtevrees had en ook met een uitgestreken gezicht naar de hemel kijken en zeggen ; het is mooi weer he om te vliegen ! Ooooh nee, nu maar hopen dat het geen ballonvaart is , want daar zet ik geen voet in ;-) !

Nee hoor, in Lier parkeerde we de auto en we gingen naar een leuk bakkerijtje, zo eentje van vroeger weet je wel, zo met glazen bokalen snoep en ook veel lekkernijen op een schaal met voet, heeeel veeeel nostalgie (straks zie je op de foto's wat ik wil bedoelen ;-)  Daar had ze voor ons tweetjes een ontbijt gereserveerd, en alleen al van het interieur te bekijken wist ik dat het helemaal goed kwam. En dan had ik het buffet nog niet gezien ! We genoten van een " buffet" met keuze tussen lekkernijen als croissantjes, broodjes, koffiekoeken, zelfgemaakte confituur en choco, pannekoekjes, italiaanse roomkaas met frambozen en aarbeien, brie met peperkorstje, verschillende soorten kaas, eiersalade, mozzarella/tomaat, gekookt eitje en misschien vergeet ik nog wel wat !

Het servies waaruit wij het ontbijt namen was natuurlijk brocante, veel verschillende bordjes en kopjes, wit met goude randjes of bloemetjes, die allemaal met de hand werden afgewassen.
Koffie of thee en ook een verse jus d'orange was inbegrepen, en twee lekkere soesjes met chocolade, lagen al te pronken op ons tafeltje!  Wat een verrassing, wat een schatje die dochter van mij, ze kent mij ook zo goed, en wat voelde ik me toch gelukkig!

Maaaar er kwam nog een verrassing! De dame des huizes, Pascale, een heel sympathieke dame, die al lang had gezien dat ik in extase stond vóór die prachtige decoratie van haar bakkerij en ontbijthoek, kwam ons vertellen dat het huis nog twee verdiepingen had , dat ze helemaal in "brocante" stijl had ingericht en dat we mochten gaan kijken als we zin hadden (enof we zin hadden!;-)). Een winkel hierboven ! het is gewoon mijn geluksdag! Meer dan een uur nadien kwamen wij terug naar beneden , ik was sprakeloos , ik kan het niet beschrijven , er zijn ook geen woorden vóór.

Jullie kunnen het nu zelf ook ontdekken met deze prachtige foto's, ga lekker zitten en neem er gerust een kopje koffie of thee bij want het zal even genieten worden :-)
Het buffetDe kaart Bakje water met doekje om de tafels schoon te maken ! Zo origineel.De bakkerijEn nu .... naar boven.....Woaw, mond open en tot over mijn oren verliefd !!
De badkamer.....De keuken....

Salon en eetkamer...

                                                                        Slaapkamer .... Terug naar beneden....


                                                              Van buiten gezien.....

Ook aan mooie dingen komt er een eind en we zouden gaan shoppen in Lier.
Ik was zodanig onder de indruk van dat prachtig pand dat ik niets meer mooi vond en toen we later in de nammiddag een hongertje en dorstje kregen zijn we gewoon terug gegaan!

En dat was een ice tea met verse frambozen....... 


Gewoon bijna vergeten, hoe is het mogelijk ;-), de kleinste kamer.... 

Tijd om naar huis te gaan want de baterijen van mijn fototoestel zijn op !
En nee hoor , ik heb niet alle foto's gebruikt want als je de kans krijgt moet je het echt zelf gaan ontdekken.
Voor diegene die het tijdschrift "Wonen Landelijke Stijl" hebben van juni-juli 2011, is er een heel artikel over de stad Lier waar zowel de bakkerij als de "curiosa" winkel van Pascale en Peter ter sprake komen.

Bedankt Pascale dat ik deze mooie foto's mocht nemen , ik wens jullie nog heel veel succes met jullie prachtige zaak. Ik kom alvast binnenkort terug ;-)

Ps : sorry heb pas later gezien dat het " Bizarr " is en niet " Bizaar "