vrijdag 22 juni 2012

Zomerdagen in de tuin

Een wandeling in de tuin, op deze tweede zomerdag!   De tuin straalt weer en begint stillaan vorm te krijgen, maar is het een gedacht van mij of is alles later aan het bloeien dit jaar ? Misschien is het ook het feit dat ik er zo erg naar uitzie, naar die zalige zomerdagen, dat het precies eeuwig lang duurt voor het zover is natuurlijk.   Dit jaar ga ik voor blauw in de tuin ! Natuurlijk geen vintage blue ;-) maar blauw tot paars en elke tint die er tussen zit. Het eerste dat ik zie als ik naar buiten kijk , is mijn engel, dit jaar ook helemaal van blauwe tot paarse bloemen bekroond!
Hier zie je zijn voor- en achterkant ;-)Dit is het zicht vanuit de keuken
Ook op tafel twee scavolia's blauw-paarsIn de hangmanden ..... blauw ....

Langs het huis .... blauwe hortensia's ....


In de border ..... salvia's ..... blauw.....


en ook paarsEn de clematis ... licht paars
Helemaal vooraan in de tuin groeien de Annabelles, die zijn nog van de "witte" periode toen we hier de tuin hebben aangelegd bijna drie jaar geleden. Die zullen daar ook blijven want dat geeft mij rust.En af en toe kom je wel een hoekje tegen waar ik toch voor een andere kleur heb gekozen want zeg nu zelf het mag niet te eentonig worden ook niet he ;-)

Ik vond trouwens deze zalmkleurige bloemen ook wel iets hebben en daarom heb ik er ook maar een mooi hoekje van gemaakt. Als het weer niet zo fantastisch is ga ik weleens naar de bloemencentra's (het zijn er hier toch zeker 4 in de buurt) gewoon om te genieten van die prachtige zomerkleuren en ik kom nooit met lege handen buiten ! errrgggh he ....Sorry, niet zo scherp ...

Hortensia's staan een beetje overal in de tuin en daar kijk ik niet naar de kleur, ze zijn gewoon prachtig in alle kleuren !
Dit is een foto van vorig jaar want de hortensia's zijn nog niet allemaal in bloei
(die wachten op de echte zomer ;-))

 Nu afwachten wat de zomer wordt en dan zal ik opnieuw foto's nemen van al wat nog moet bloeien en van al de hangende manden die ook nog een beetje voller moeten worden.

Ik wens jullie een fijn en zonnig weekend, ik heb niet naar de weersvoorspellingen gekeken , ik weet dus niet wat voor weer het deze weekend word maar moest het toch niet zo goed zijn ,  kijk naar de bloemetjes in de tuin of in de natuur, je zal zien dat er in elk bloemetje een beetje zon schijnt ....

Bedankt ook aan iedereen die mij volgt, het zijn er 101 ondertussen en als je nog meer blauw wil zien, kijk dan zeker naar mijn andere blog  Pour l 'amour du Vintage blue.


 Tot gauw
Carine