vrijdag 22 juni 2012

Zomerdagen in de tuin

Een wandeling in de tuin, op deze tweede zomerdag!   De tuin straalt weer en begint stillaan vorm te krijgen, maar is het een gedacht van mij of is alles later aan het bloeien dit jaar ? Misschien is het ook het feit dat ik er zo erg naar uitzie, naar die zalige zomerdagen, dat het precies eeuwig lang duurt voor het zover is natuurlijk.   Dit jaar ga ik voor blauw in de tuin ! Natuurlijk geen vintage blue ;-) maar blauw tot paars en elke tint die er tussen zit. Het eerste dat ik zie als ik naar buiten kijk , is mijn engel, dit jaar ook helemaal van blauwe tot paarse bloemen bekroond!
Hier zie je zijn voor- en achterkant ;-)Dit is het zicht vanuit de keuken
Ook op tafel twee scavolia's blauw-paarsIn de hangmanden ..... blauw ....

Langs het huis .... blauwe hortensia's ....


In de border ..... salvia's ..... blauw.....


en ook paarsEn de clematis ... licht paars
Helemaal vooraan in de tuin groeien de Annabelles, die zijn nog van de "witte" periode toen we hier de tuin hebben aangelegd bijna drie jaar geleden. Die zullen daar ook blijven want dat geeft mij rust.En af en toe kom je wel een hoekje tegen waar ik toch voor een andere kleur heb gekozen want zeg nu zelf het mag niet te eentonig worden ook niet he ;-)

Ik vond trouwens deze zalmkleurige bloemen ook wel iets hebben en daarom heb ik er ook maar een mooi hoekje van gemaakt. Als het weer niet zo fantastisch is ga ik weleens naar de bloemencentra's (het zijn er hier toch zeker 4 in de buurt) gewoon om te genieten van die prachtige zomerkleuren en ik kom nooit met lege handen buiten ! errrgggh he ....Sorry, niet zo scherp ...

Hortensia's staan een beetje overal in de tuin en daar kijk ik niet naar de kleur, ze zijn gewoon prachtig in alle kleuren !
Dit is een foto van vorig jaar want de hortensia's zijn nog niet allemaal in bloei
(die wachten op de echte zomer ;-))

 Nu afwachten wat de zomer wordt en dan zal ik opnieuw foto's nemen van al wat nog moet bloeien en van al de hangende manden die ook nog een beetje voller moeten worden.

Ik wens jullie een fijn en zonnig weekend, ik heb niet naar de weersvoorspellingen gekeken , ik weet dus niet wat voor weer het deze weekend word maar moest het toch niet zo goed zijn ,  kijk naar de bloemetjes in de tuin of in de natuur, je zal zien dat er in elk bloemetje een beetje zon schijnt ....

Bedankt ook aan iedereen die mij volgt, het zijn er 101 ondertussen en als je nog meer blauw wil zien, kijk dan zeker naar mijn andere blog  Pour l 'amour du Vintage blue.


 Tot gauw
Carine
16 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Hoi Carine,

Dit jaar heb ik ook veel paars in de tuin, ik vind het een prachtige kleur! Mooie foto's laat je zien, je engel met schaal ziet er ook geweldig uit!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Tanja zei

Mooie kleuren Carine, jeetje wat veel bloemen heb,heerlijk en wat heb je een mooie grote tuin.

Ik wens je heel veel genieten van je tuin,en een heel mooi weekend.

Liefs
Tanja

It's me zei

Wat heb je een prachtige tuin zeg !!!..zo mooi al die bloemen.....heb genoten van je post !!!....liefs Ria...xxx..

Ans zei

Heel erg mooi,Carine.
En ook bij mij staan de Annabellen er zo bij,als bij jou.
Een echte blikvanger.

Fijn weekend
Groetjes Ans

bleudelavandou zei

Hey Carine

Gezellige tuin met al dat blauw.

Dit jaar heb ik ook gekozen net als jij voor blauw in al zijn tinten. Vooral voor de bloemen die in potten staan, in de border komen er nog wel hier en daar wat wit en roze bij.

Ik vind dat blauw zo'n rust en kalmte uitstraalt en toch ook iets zuiders.

Nog een fijn weekend...

Liefs
Marieke

Het lijstje van brocante zei

Wat een tuin...met veel bloemen pracht......op & top genieten.
Nu alleen het weer nog.....dan zijn we helemaal blij!!!
Ik wens je een fijn weekend & lieve groetjes,
Silvia

Just Who I Am zei

Wat een heerlijke foto's allemaal,en een prachtig uitzicht heb je vanuit de keuken .Mooi al die blauwe en paarse kleuren .Mijn Annabelle heeft nog geen enkele bloem dit jaar en ben bang dat het er niet meer van komt Ik heb genoten van je bloemen post.Fijn weekend .
Lieve groetjes Elisabeth

Dora zei

schitterende plaatjes zo mooi!

Elly's kleine idylle zei

Wat hebben jullie een prachtige tuin Carine !!!!Héél stylevol en de kleuren zijn ook prachtig gekozen !!!!Mooi is die doorkijkje vanuit je keukenraam...hier bebruik ik ook veel paars en roze tinten met hier en daar wat wit..
Je Annabellen vind ik echt super !!!Genoten heb ik hier bij jou en ik zie duidelijk dat jij wel hele groene vingers hebt hoor !!!
Fijn weekend en lieve groet...Elly.

Jansepans zei

Jaja ook ik heb die mooie blauw-paars kleurtjes in mijn tuin naast wit en roze. Prachtig he. Dat wat nu bloeit is prachtig Carine! Fijn weekend. Liefs Janneke

Maia zei

Oooo wat hebben jullie veel schitterende bloemen in de tuin!
En....inderdaad je houdt van blauw dat is te zien haha.
Mooi zeg die engel die je vanuit je keuken ziet staan!
Ik heb genoten van het rondje door je prachtige tuin.
De digitale scrap in je vorige post , heel apart hoor en niet gek, ik doe het je niet na.
9 juli weet ik pas zeker of ik er zonder operatie vanaf kom , de grootste handicap is dat ik nog maar heel kort kan zitten, toch hoop ik wel een paar weekjes bij jullie aan de kust te kunnen komen hoor, duim maar voor me.
Fijn weekend
Lieve groet Maia

Marguerite zei

De foto's laten zien dat jij een prachtige tuin hebt. Echt genieten zeg!! Alles kleurt bij elkaar zo mooi.
Groetjes Marguerite

little sweet things zei

Wat een heerlijke grote tuin heb je Carine!
Hier merk ik het ook dat alle planten later bloeien, ze hebben toch behoorlijk last van de kou gehad afgelopen winter denk ik.
Ik ben nog blijven hangen in het alles wit in de tuin maar als ik dan bij jou al dat mooie blauw en paars zie dan begint het toch te kriebelen om de boel om te gooien.
Fijn weekend en groetjes, Sas

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

wat een super mooie tuin heb je en wat een bloemen zeg tjeemie wat heb ik genoten van je mooie post ....op naar je andere post hahahah fijne week lieve groet rosita

TINE C zei

He Carine.
Wat een pracht van een blog heb jij.
Ik ga deze is regelmatig komen bezoeken hoor.Heb vroeger nog in jou klas gezeten .Mijn hobby is kaartjes maken maar heb nog geen blog zet mijn kaartjes wel op Face Book.
Liefs
TINE C (kristien demarbaix)

THE BLACK BARN zei

PRACHTIGE TUINMET EEN PRACHTIG TUINBEELD OP DE EERSTE FOTO!!

FIJNE DAG,

MIRANDA