donderdag 28 april 2011

Het eerste bericht op mijn blog!

Hallo iedereen!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Hier volgt het doopbericht :)

Eindelijk mijn blog! Ik denk er al zo lang aan en heb ook heel wat rond liggen neuzen op andere blogs, soms wel tot in de vroege uurtjes want het werkt op mij heel verslavend. :)  Ik ben dan ook enorm fier dat ik mijn eerste berichtje hier kan posten!

Doorheen de verschillende blogs ben ik een grote fan geworden van de creaties van Marijke Van Ooijen (http://www.marijkevanooijen.nl/beren.html). Ik wil van deze gelegenheid ook meteen gebruik maken om haar te bedanken en feliciteren met haar creaties want ze geeft mij enorm veel inspiratie en zin om te creëren.

Brocante is helemaal mijn ding. Ik was dus meteen verkocht aan deze manier van hobby'en en  begon vele rommelmarkten en kringloopwinkels af te schuimen om kandelaar, blakers, kantjes, spelden en mooie fluweel/garneringstoffen te verzamelen. Inmiddels hebben wij een serieuze stock kandelaars, blakers,kant en knopen. Mijn moeder, die al tien jaar beren maakt die quasi één voor één door mij in beslag genomen worden :), ging op haar beurt aan de slag! Zij naait en stikt de onderdelen aan elkaar en ik decoreer/creër de beertjes in de typische Victoriaanse stijl, zo vullen we elkaar perfect aan!


Ondertussen zijn er al tien beertjes op kandelaars gecreeërd, telkens wanneer er eentje af is, vinden we hem/haar zo schattig dat we ten eerste er geen afscheid van kunnen nemen en ten tweede meteen aan de volgende willen beginnen! Mijn moeder en ik hebben er al zo veel plezier aan gehad! De creaties blijken succes te hebben want van de tien blijven er nog maar vier over :) Iedere romantische ziel of berengek die hier langs komt wilt er wel eentje mee naar huis nemen.

Dit is onze laatste creatie Geraldine (ja, inderdaad, we geven ze allemaal een naam!).

Persoonlijk vind ik het weer zo'n prachtexemplaar :) Vertel me eens wat jullie ervan vinden? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties....

Als het me lukt zal ik alle voorgaande beertjes op mijn blog zetten in een fotoalbum. Het is nog zo'n beetje zoeken natuurlijk. Maar die album is een belofte aan jullie, zo is het de bedoeling dat iedereen er mee van kan genieten of inspiratie opdoen. Er zelfs eentje aanschaffen kan natuurlijk ook want we gaan nog lekker door :)

Dat was het dan maar voor vandaag en nu rest er mij alleen nog jullie allemaal een heel fijn weekend te wensen :)

Veel liefs,

Carine

5 opmerkingen:

Rene zei

Hoi lieve schat,
Na al die avonden achter de PC is het je toch gelukt en heb je een leuke blog.

sylvia zei

prachtig je blog!! Ik ben benieuwd wat er gaat komen! Ik zal je in mijn blogroll plaatsen zodat meer mensen je kunnen vinden en meld me aan als volger, veel succes!!

wendy zei

hoi lieveling,je hebt dit weeral prachtig gedaan ik had van jou niet anders verwacht.je werkt er uren en dagen aan maar het is niet voor niets heel knap en ga zo maar door!je hartsvriendinneke wendy en co

Anoniem zei

Hoi Carine,

Vanuit het verre Amsterdam een kijkje op jouw blog te nemen, is zeer verrassend. Gefeliciteerd met je nieuwe project, ik zal je zeker blijven volgen.

Liefs,
Monique

Corine zei

prachtig ... dat is mijn tweede passie.. beren zo erg dat ik een pph plus beren heb gedaan... mijn mini teddy winkel...

Corine